Carving, jest to – krótko mówiąc – umiejętność artystycznego rzeźbienia w owocach i warzywach. Jest to nurt tzw. sztuki pałacowej wywodzący się z Tajlandii i innych krajów azjatyckich takich jak Japonia czy Chiny. Do carvingu używa się owoców i warzyw niedojrzałych jak np. arbuz, melon, a z warzyw: dynia, rzepa, buraki, rzodkiew, kabaczki. Rzeźbić można też w miękkich warzywach takich jak pomidor, papryczka chilli, cebula, ale jest to wyższa szkoła – Szkolenie ma na celu poznanie podstawowych technik wycinania w owocach i warzywach, zapoznanie się ze specjalistycznymi nożami oraz ćwiczenie podstawowych wzorów. Kurs przygotowany jest dla min. 4 osób.
KURS PODSTAWOWY
Program:
Ważne informacje:
KURS II STOPNIA
Program:
Ważne informacje:
Gwarantujemy zestaw noży do carvingu dla każdego uczestnika kursu!