Nasza oferta szkoleń jest skierowana również do szkół gastronomicznych.
Wraz z kadrą nauczycieli ustalamy program, długość kursu i zakres tematyczny. Dostosowujemy kurs do życia szkoły, tzn. szkolenie prowadzimy albo w czasie lekcji, albo popołudniami lub w weekendy – wszystko zgodnie z decyzją Dyrektora szkoły.
Szkolenia jakie proponujemy dla uczniów:
• baristyczny (kawowy)
• barmański
• kelnerski
• carving
• kucharz
Szkolenia dzielimy na część teoretyczną i praktyczną. Teorię staramy się przeprowadzić dla całej grupy uczniów, natomiast do zajęć praktycznych dzielimy kursantów na małe grupy, tak aby każdy uczestnik miał okazję zapoznać się ze sprzętem, nauczyć się obsługi, wykonać własnoręcznie drinki/potrawy/zdobienia.
Zachęcamy nauczycieli do kontaktu i zgłoszenia zainteresowania – zastanowimy się wspólnie, jak można zorganizować kurs, w jakim czasie, jak rozłożyć szkolenie godzinowo, jak będą wyglądały koszty uzależnione od ilości uczestników. Wszystko po to aby jak najlepiej dopasować kurs do potrzeb uczniów, nauczycieli i szkoły 🙂