Doradztwo w zakresie otwarcia lokalu gastronomicznego
Strona Główna // Doradztwo w zakresie otwarcia lokalu gastronomicznego
Zaawansowane szkolenie dla kadry restauracji, hoteli i obiektów gastronomicznych.
Tematyka szkolenia:
- omówienie koncepcji lokalu,
- kryteria wyboru lokalizacji,
- analiza konkurencji,
- prognozowanie obrotu,
- opłacalność inwestycji,
- projekty technologiczne,
- aranżacje wnętrz,
- marketing kolorów,
- identyfikacja wizualna,
- odbiory techniczne i sanitarne,
- koncesje, licencje, zezwolenia
- struktura organizacyjna zakładu gastronomicznego – zakres pracy poszczególnych stanowisk,
- rekrutacja,
- szkolenia stanowiskowe,
- doskonalenie umiejętności i kompetencji w trakcie zatrudnienia
- tworzenie Menu,
- tworzenie receptur produktowych
- ustalanie cen sprzedaży, marża, food cost,
- dobór dostawców surowców i opakowań,
- marketing produktowy
- profesjonalna obsługa klienta,
- narzędzia niezbędne do prowadzenia sprzedaży,
- nowoczesne kanały i technologie wspierające dotarcie do klienta,
- programy lojalnościowe,
- strategie marketingowe, segmentacja rynku,
Szkolenie skierowane jest do właścicieli bądź managerów nowo powstającego lokalu gastronomicznego.
Nasze doświadczenie poparte jest ponad 10 latami wspierania zarówno nowo otwierających się jak i funkcjonujących już lokali gastronomicznych takich jak: kawiarnie, restauracje, lodziarnie, budki gastronomiczne, makaroniarnie, bistra.
Najlepsze pomysły na lokal gastronomiczny zawsze powstają z Pasji. Możemy stać się wspólnikami i Razem tworzyć lokal gastronomiczny. Porozmawiajmy o tym podczas spotkania wstępnego przed szkoleniem. Zapraszamy.
Istnieje możliwość doboru tematyki, wg potrzeb uczestników.